صفحه اصلی > نمونه دادخواست و اظهارنامه : نمونه اظهارنامه تمکین زوجه

نمونه اظهارنامه تمکین زوجه

نمونه اظهارنامه تمکین زوجه
5/5 - (1 امتیاز)

نمونه اظهارنامه تمکین زوجه

تمکین به چه معنا است؟

تمکین به معنای تبعیت و اطاعت زوجه از زوج است. به موجب قانون، پس از وقوع عقد نکاح زن و شوهر تعهداتی در برابر یکدیگر دارند. یکی از وظایف زن در مقابل شوهر تمکین از اوست. وقتی صحبت از تمکین می شود، می توان آن را به دو دسته تمکین عام و تمکین خاص تقسیم نمود. تمکین عام مربوط به حضور زن در منزل مشترک که توسط زوج تهیه شده، انجام امور منزل و … است. اما تمکین خاص، به ایفای وظایف زناشویی زن در مقابل مرد اشاره دارد. در واقع، به موجب تمکین خاص، زن باید با همسر خود رابطه جنسی برقرار نماید.

در صورتی که زن منزل محل زندگی مشترک را ترک کند لازم است که مرد نسبت به این اقدام در قالب طرح دعوای الزام به تمکین عکس العمل نشان دهد. اقدامات زوج در پاسخ به ترک منزل محل زندگی یکی ارسال اظهارنامه و دعوت از زن برای بازگشت به منزل است و در نهایت تقدیم دادخواست الزام به تمکین.

نمونه اظهارنامه تمکین زوجه

شما میتوانید با استفاده از نمونه اظهار نامه زیر اقدام به ارسال اظهارنامه نمایید:

اظهارکننده: (مشخصات خودتان ازجمله نام و نام خانوادگی ، نام پدر ، کدملی و آدرس)

مخاطب: (مشخصات طرف مقابل از جمله نام و نام خانوادگی ، نام پدر ، کدملی و آدرس)

موضوع این اظهارنامه: درخواست بازگشت به خانه و تمکین زوجه

خلاصه اظهارات:

با سلام

احتراماً همانطور که مستحضرید:

شما به استناد عقدنامه شماره ….. به تاریخ  …………. تنظیمی در دفترخانه ازدواج شماره ….. شهرستان …… همسر شرعی و قانونی اینجانب می باشید که متاسفانه از تاریخ ……………. الی تاریخ ……………. بدون داشتن دلیل موجه قانونی و بدون کسب رضایت اینجانب منزل مشترک را ترک کرده اید. از آنجایی که معتقدم اختلافات خانوادگی صرفاً با گفتگو و تدبیر حل می شود و قهر و ترک منزل چیزی جز کدورت و کشمکش به بار نمی آورد لذا از شما می خواهم ضمن بازگشت به منزل مشترک موجب پریشانی و ناراحتی خاطر خود و خانواده را فراهم نیاورید. بنابراین طی این اظهارنامه به شما ابلاغ قانونی و کتبی می شود که ظرف مدت 48 ساعت پس از رویت اظهارنامه ضمن بازگشت به منزل نسبت به ایفای وظایف زوجیت اقدام نمایید. در غیر این صورت به دلیل عدم تمکین و نشوز با استناد به مواد 1102، 1103، 1108 و 1114 قانون مدنی ناشزه محسوب می شوید و از دریافت نفقه محروم خواهید شد.

 

شما میتوایند بعد از ارسال اظهارنامه و مهلت ذکر شده اقدام به طرح دعوی الزام به تمکین نمایید که با استفاده از نمونه دادخواست الزام به تمیکن میتوانید این کار را انجام دهید.

 

استعلام وکیل پایه یک دادگستری گیلان از سایت

وکیل باش با انتشار مطالب مفید و راهنمایی به جهت استفاده از قوانین موجود همواره تلاش میکنید تا آگاهی جامعه را به جهت احقاق حق افزایش دهید.مطالب مهم اینکه کاربران عزیز حتما در امور تخصصی به وکیل مراجعه نمایید مطالب ما صرفا جهت آگاهی اولیه میباشد.
پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید